Thailandsk uke forsetter litt til!

Ah! For en digg mandags vær! Man får jo bare lyst
til å henge ute hele dagen! Siden sommeren plutselig
dukket opp, lagde jeg for anledningen en typisk
thailandsk sommer-rett, biffsalat med mynte.
Retten er en syrlig og frisk, om ikke du har smakt
den før, må du prøve asap! 

IMG_5248-pola01

Yang Nam Tok (Biff salat med mynte)

400 g Entrecôte
2 ss Ris (ukokt)
1/2 rødløk
mynteblad
1 chili
2 lime
sukker
fiske saus
1 tomat
koriander
salat
soyasaus
salt
pepper
olje
vårløk

Mariner entrecôte i soyasaus, salt, pepper og olje.
Rens og del opp grønsakene. Tørrstek risen til gyldenbrun,
knus de i mort (ganske fin). Stek kjøttet til medium.
La den hvile i 5 min. Del deretter opp i tynne skiver.
Bland da alt sammen i en bolle (grønsakene først, så kjøttet).
smak til med lime, chili, fiskesaus og sukker.

Tips. Retten skal ha en balanse av salt og syrlighet.

Legg igjen en kommentar

Filed under kjøtt

Legg igjen en kommentar